Epileren met een draadje: deze salons in Arnhem doen aan threading (2024)

Als je denkt aan ontharen, gaat je gedachte waarschijnlijk naar epileren met een pincet, waxen of harsen. Een andere optie is threading: het epileren met een katoenen touwtje. Lees hier alles over threading in Arnhem, zoals waar je terecht kunt en wat threading is.

Threading: wat is dat?

Beautyplatform Treatwell legt uit wat threading is: “Er wordt met een dunne, katoenen draad over het gezicht bewogen en ongewenste haartjes worden door het touwtje supersnel met wortel en al verwijderd. Threading is een zeer precies werkje en behandelaars zijn dan ook stuk voor stuk professionals.”

Handige info

Heb je nog nooit eerder zo’n behandeling gehad en ben je nieuwsgierig? Dan is een aantal zaken nog goed om te weten. Threading is geschikt voor het epileren van wenkbrauwen, kaaklijn, bovenlip, kin of andere delen van het gezicht. In de meeste gevallen blijven de haartjes vijf tot zes weken weg. Volgens opleidingsinstituut Wellness Academie is threading niet heel pijnlijk: “We horen vaak van mensen die de behandeling ondergingen dat het minder pijnlijk is dan epileren met een pincet.”

Threading in Arnhem

Swipe naar de volgende pagina om te zien waar je in Arnhem terecht kunt voor een behandeling.

Advertentie wordt geladen…

Ivy’s Lashes

Bij Ivy’s Lashes in Arnhem hebben ze verschillende behandelingen om je wenkbrauwen te epileren met een touwtje. Het leuke aan deze salon is dat je ook kunt kiezen voor een uitgebreide behandeling: hierbij ‘threaden’ ze niet alleen je wenkbrauwen, maar doen ze ook je make-up en leggen ze uit hoe je zelf je wenkbrauwen kunt bijhouden. Een behandeling kan al vanaf 19,50 euro!

Ivy’s Lashes

Looierstraat 15, 6811 AT Arnhem

Nu geopend

Meer informatie

Epileren met een draadje: deze salons in Arnhem doen aan threading (1) Meer informatie

Corpus Touch

Nauwkeurig je wenkbrauwen bijwerken? Kies dan voor een threading behandeling bij Corpus Touch in Arnhem. Volgens de salon zijn strakke wenkbrauwen voor iedereen weggelegd. Voor 11,50 euro kun je een behandeling boeken en loop je met volle, perfecte wenkbrauwen de salon uit.

Beauty & Massage Corpus Touch

Eusebiusbuitensingel 9 , 6828 HT Arnhem

Nu gesloten

Meer informatie

Epileren met een draadje: deze salons in Arnhem doen aan threading (2) Meer informatie

Advertentie wordt geladen…

PAINT

Bij PAINT in Arnhem kun je kiezen uit héél veel verschillende behandelingen voor je wenkbrauwen. Bold-brows, fluffy-brows of wow-brows: klinkt goed toch? Voor iedere wenkbrauw hebben ze een specifieke behandeling. De ‘brow therapist’ geeft je advies en voert de threading uit. Een behandeling boek je al vanaf 17,00 euro!

PAINT Beautyspot

Nieuwstad 4, 6811 BL Arnhem

Nu geopend

Meer informatie

Epileren met een draadje: deze salons in Arnhem doen aan threading (3) Meer informatie

Queens Hair en Beauty

“Elke keer ga ik met een glimlach naar huis, maar ook met een glimlach naar Queens Hair en Beauty”, meldt een van de vaste klanten van de salon op hun website. De reviews zijn lovend en een threading behandeling voor je wenkbrauwen boek je al vanaf 9,50 euro.

Queens Hair en Beauty

Ir J.P. van muijlwijkstraat 35, 6828TE Arnhem

Nu geopend

Meer informatie

Epileren met een draadje: deze salons in Arnhem doen aan threading (4) Meer informatie

Advertentie wordt geladen…

HT Hairstudio

HT Hairstudio is niet alleen een kapsalon, maar je kunt er ook terecht voor een threading behandeling. De salon is vlakbij het treinstation, een bushalte en je kunt er gratis parkeren. Ideaal! Een behandeling boek je vanaf 9,50 euro.

HT Hairstudio

Parelmoerwolk 5A, 6846DP Arnhem

Nu geopend

Meer informatie

Epileren met een draadje: deze salons in Arnhem doen aan threading (5) Meer informatie

Advertentie wordt geladen…

Glam Beauty and More

Je hele gezicht laten threaden? Dan ben je bij Glam Beauty and More aan het juiste adres. In deze salon gebruiken ze niet alleen een touwtje om je wenkbrauwen bij te werken, maar kun je dit ook combineren met waxen. Vanaf 11,00 euro threaden ze je wenkbrauwen al in model!

Glam Beauty & More

Looierstraat 35, 6811 AV Arnhem

Nu geopend

Meer informatie

Epileren met een draadje: deze salons in Arnhem doen aan threading (6) Meer informatie

Advertentie wordt geladen…

Mis je een threading salon in Arnhem?

Goed om te weten: dit is geen compleet lijstje met alle beautysalon in Arnhem. De bedrijven in dit lijstje waar je terecht kunt voor threading betalen er niet voor om in dit lijstje terecht te komen. Mis jij een threading salon in dit lijstje? Tip ons dan! Stuur een mail naar [emailprotected].

We zochten nog veel meer voor je uit…

  • Naar de visagist: hier in Arnhem laat je je make-up doen

    Let’s make-up! Een feestje op de planning, ga je trouwen of wil je er om een andere redenfabulousuitzien? Je kunt…

    Epileren met een draadje: deze salons in Arnhem doen aan threading (7)

  • Hier in Arnhem kun je terecht voor wimperextensions
  • Handig! Een overzicht van kinderkappers in Arnhem
  • 9 x Barbershops in Arnhem die je niet mag missen
  • Naar de zonnebank in Arnhem: bij deze zonnestudio’s kun je terecht

Advertentie wordt geladen…

Epileren met een draadje: deze salons in Arnhem doen aan threading (2024)

FAQs

Hoe heet epileren met touw? ›

Je gezicht laten ontharen met touw wordt ook wel threading genoemd of Oosters ontharen. Dat komt omdat deze schoonheidsbehandeling origineel door Arabische en Indische vrouwen werd gebruikt. Met een gespannen touwtje of draad worden de haartjes op je gezicht snel verwijderd.

Is threading pijnlijk? ›

We kunnen je alvast vertellen dat het over het algemeen niet pijnlijk is. De behandeling gebeurt heel vlot en duurt bovendien maar slechts enkele minuutjes. Daarom zal threading voor beginners best meevallen. Tijdens de behandeling beweegt de draad snel over je huid, waarbij ongewenst haar wordt verwijderd.

Hoe werkt epileren met draad? ›

De draad pakt de haartjes stevig vast en trekt ze uit vanaf de haarwortel, waardoor een langdurig resultaat wordt bereikt. Epileren met touw is geschikt voor verschillende haartypes, waaronder fijne en grove haartjes.

Doet epileren met touw pijn? ›

De pijn die je voelt, is te vergelijken met het epileren van de wenkbrauwen en het harsen van de bovenlip. De eerste keer zal de huid even moeten wennen aan het uittrekken van de haartjes met een draadje.

Wat is beter harsen of met touw? ›

Is waxen of threading beter? Waxen is perfect voor mensen met supervolle wenkbrauwen en voor mensen die een lage pijngrens hebben. Het is ook nog eens erg snel. Threading is een goede keus als je een gevoelige huid hebt, peelings gebruikt of medicijnen die je huid gevoeliger maken.

Welke draad voor threading? ›

Het Vanity Epileer Draad Antibacterieel wordt ook wel Threading draad genoemd. Dit is een antibacterieel katoenen epileer draad. Hiermee verwijder je zelfs de kleinste donshaartjes (vanaf 1 mm).

Wat is de beste manier om je gezicht te ontharen? ›

Je kunt haargroei in het gezicht op zachte en gemakkelijke wijze verwijderen door het gebruik van IPL of door te epileren. Scheren raden we af. Het geeft misschien snel resultaat, maar de haartjes komen erg bot en scherp terug, waardoor er stoppels kunnen ontstaan.

Hoe vaak threading? ›

Omdat het ook de allerkleinste haartjes verwijdert, hoef je zelf niet meer met je pincet aan de slag tussen twee beurten in. Je bespaart jezelf dus ook nog tijd. Afhankelijk van de groeisnelheid van je wenkbrauwen blijf je wel 5 tot 6 weken haarvrij.

Wat is beter epileren of harsen? ›

We zetten de belangrijkste verschillen voor je op een rij: Duurzaamheid: Bij epileren zullen haren die meerdere keren behandeld zijn voor 70 tot 80 procent blijvend verdwijnen, terwijl bij waxen het haar na enkele weken weer teruggroeit. Pijn: De pijnervaring bij beide methoden is zeer verschillend.

Wat niet doen na epileren? ›

Na het epileren verschijnen rode puntjes op de huid. Het is dus verstandig om je huid na het epileren eerst tot rust te laten komen. Vermijd te veel zonlicht en smeer je huid in met een ongeparfumeerde vochtinbrengende of verkoelende crème. Een epileerapparaat tast de huid niet aan.

Hoe vaak mag je epileren? ›

Als je een beginner bent, epileer dan één keer per week. Het zal steeds minder ongemakkelijk aanvoelen, waardoor je steeds tevredener zult zijn. Als je een pro bent, doe dan een stapje terug en epileer eens in de drie weken.

Hoe moet je Threaden? ›

Het touw rolt horizontaal over je ongewenste haartjes. Daardoor worden ze op het kruispunt van de touwtjes tussen de touwtjes geklemd. Door de rollende beweging worden deze haartjes er vanuit de haarwortel uitgeplukt. Met threaden kun je in één keer hele rijen haren verwijderen in plaats van één voor één.

Is schaamhaar epileren slecht? ›

Het verwijderen van schaamhaar kan echter nadelen hebben. Afhankelijk van de methode kunnen huidreacties als erosies, folliculitis, lokale infecties en contactdermatitis ontstaan die tot forse ongemakken kunnen leiden.

Waarom mag je niet epileren? ›

Sheikh Mohammed ibnoe Saalih al-cOethaymien heeft het volgende gezegd: “Het epileren van de wenkbrauwen van de vrouwen is niet toegestaan. Het is vanwege het epileren dat de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) degene die zich daaraan schuldig maakt heeft vervloekt.

Waarom epileren met touw? ›

De voordelen van epileren met touw:

Haartjes blijven langer weg en komen fijner terug. Strakkere vorm van de wenkbrauw. Hygiënisch omdat de huid niet telkens wordt aangeraakt. Niet schadelijk voor de huid.

Hoe werkt threading? ›

De werkwijze van threading is eigenlijk vrij eenvoudig: twee draden worden in elkaar gedraaid en klemmen meerdere haartjes tegelijk vast. Door de vingers te bewegen ontstaat er een rol beweging, waardoor de haartjes uit de haarzakjes worden getrokken. De exacte techniek varieert per schoonheidssalon.

Wat is het verschil tussen epileren en Depileren? ›

Onder depileren vallen werkwijzen waarbij alleen de haarschacht wordt verwijderd tot aan de oppervlakte van de huid, zoals bij scheren en het gebruik van ontharingscrème. Bij epileren wordt ook de haarwortel verwijderd, zoals bij harsen en epileren met pincet.

Wat is threading gezicht? ›

Bij het Threaden wordt een dunne (katoen of polyester) draad verdubbeld en vervolgens gedraaid in een schaar vorm. Het wordt vervolgens over ongewenste haaroppervlakken gerold waardoor het haar op follikelniveau uit de huid wordt verwijderd.

Is elektrisch epileren pijnlijk? ›

- Elektrisch ontharen wordt als pijnlijk ervaren

De pijn bij elektrisch ontharen is te vergelijken met een prikkend gevoel. Het doet beduidend meer pijn dan laser ontharen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 6208

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.