Epileren met een draadje: deze salons in Nijmegen doen aan threading (2024)

Als je denkt aan ontharen, gaat je gedachte waarschijnlijk naar epileren met een pincet, waxen of harsen. Een andere optie is threading: het epileren met een katoenen touwtje. Lees hier alles over threading in Nijmegen.

Threading: wat is dat?

Beautyplatform Treatwell legt uit wat threading is: “Er wordt met een dunne, katoenen draad over het gezicht bewogen en ongewenste haartjes worden door het touwtje supersnel met wortel en al verwijderd. Threading is een zeer precies werkje en behandelaars zijn dan ook stuk voor stuk professionals.”

Handige info

Heb je nog nooit eerder zo’n behandeling gehad en ben je nieuwsgierig? Dan is een aantal zaken nog goed om te weten. Threading is geschikt voor het epileren van wenkbrauwen, kaaklijn, bovenlip, kin of andere delen van het gezicht. In de meeste gevallen blijven de haartjes vijf tot zes weken weg. Volgens opleidingsinstituut Wellness Academie is threading niet heel pijnlijk: “We horen vaak van mensen die de behandeling ondergingen dat het minder pijnlijk is dan epileren met een pincet.”

Threading in Nijmegen

Swipe naar de volgende pagina om te zien waar je in Nijmegen terecht kunt voor een behandeling.

Advertentie wordt geladen…

Studio AJ

Studio AJ ligt aan de Stikke Hezelstraat in het centrum van Nijmegen. Daar helpt eigenaresse Anne-Jolijn je met het bijwerken van je wenkbrauwen en het verven en liften van je oogwimpers. Voor je wenkbrauwen gebruikt ze onder meer de techniek threading.

Voor een behandeling van 20 minuten waarin ze je wenkbrauwen door middel van verschillende technieken bijwerkt, betaal je € 16,50.

Advertentie wordt geladen…

The I-Brow Factory

Nog zo’n leuke beautyzaak in het centrum van Nijmegen: The I-Brow Factory. Deze vind je ook in de Stikke Hezelstraat. De naam verklapt het al, wil je je wenkies een opfrisbeurt geven dan zit je hier goed. De dames gebruiken onder meer threading om jouw wenkbrauwen mooi te maken.

Je kunt uit verschillende behandelingen kiezen. Het waxen en vormen van je wenkbrauwen kost hier € 21,-. Contactgegevens vind je hieronder:

The I-Brow Factory

Stikke Hezelstraat 28, 6511 JX Nijmegen

Nu geopend

Meer informatie

Epileren met een draadje: deze salons in Nijmegen doen aan threading (2) Meer informatie

Advertentie wordt geladen…

Less is more

Bij Less is more in de binnenstad van Nijmegen gebruiken ze verschillende technieken om jouw wenkbrauwen helemaal on point te krijgen. Waxing, threading, tweezing en trimming: alles komt voorbij. Door de combinatie van deze technieken worden alle kleine haartjes goed verwijderd, waardoor er een super strakke wenkbrauw overblijft. Je wenkbrauwen laten verven kan hier ook.

Het laten epileren van je wenkbrauwen kost hier € 11,95. Contactgegevens vind je hieronder.

Less is more

Nieuwstraat 20, 6511 PT Nijmegen

Nu geopend

Meer informatie

Epileren met een draadje: deze salons in Nijmegen doen aan threading (3) Meer informatie

Advertentie wordt geladen…

Pemm Beautician

Pemm Winters heeft sinds 2017 haar eigen beautysalon. Voorheen vond je haar aan de Oranjesingel, inmiddels werkt ze vanuit de Spoorstraat. Op zoek naar een salon die threading in Nijmegen aanbiedt? Dan ben je bij Pemm Beautician aan het juiste adres.

Een basisbehandeling van 10 minuten waarbij ze je wenkbrauwen waxt, epileert en met een draadje behandelt kost bijvoorbeeld € 9,50.

PEMM Beautician

5,0

(29)

Spoorstraat 272, 6511 AH Nijmegen

Nu geopend

Meer informatie

Epileren met een draadje: deze salons in Nijmegen doen aan threading (4) Meer informatie

Advertentie wordt geladen…

Skin studio Sahar

Via Instagram vroegen we jullie naar salons in Nijmegen die threading aanbieden. De tip die het meest werd gegeven: Skin Studio Sahar. Deze kleine beautysalon ligt in de Gerard Noodstraat in het centrum van Nijmegen ligt Skin Studio Sahar.

Neem contact op voor de prijzen en mogelijkheden of kijk even op de site.

Skin Studio Sahar

Gerard Noodtstraat 119, 6511 ST Nijmegen

Nu geopend

Meer informatie

Epileren met een draadje: deze salons in Nijmegen doen aan threading (5) Meer informatie

Advertentie wordt geladen…

Mis je iets in dit lijstje?

Goed om te weten: dit is geen compleet overzicht van alle fijne salons met threading in Nijmegen, maar een lijstje met tips ter inspiratie. Een overzicht van alle salons in Nijmegen vind je in onze gids. Staat jouw zaak daar niet tussen? Hier vraag je een gratis bedrijvenpagina aan.

Wil je jouw favoriete zaak in Nijmegen tippen? Dat mag! Reageer dan onder dit bericht op Facebook of tip via dit formulier jouw lievelingsplekken in Nijmegen. Dan maken wij er een leuk artikel van.

We zochten nog veel meer voor je uit…

  • Wimperextensions zetten in Nijmegen: hier kan dat

    Als je lange wimpers wilt, kun je mascara en serums proberen of iedere dag klooien met nepwimpers. Wat als je…

    Epileren met een draadje: deze salons in Nijmegen doen aan threading (6)

  • Naar een massagesalon in Nijmegen: hier kan het
  • Nagelstudio’s in Nijmegen: manicure of nailart boek je hier

Advertentie wordt geladen…

Epileren met een draadje: deze salons in Nijmegen doen aan threading (2024)

FAQs

Epileren met een draadje: deze salons in Nijmegen doen aan threading? ›

Ontharen met een touwtje, ook wel bekend als “threading” of “epileren met draad”, is een methode om ongewenst gezichtshaar te verwijderen. Het wordt vaak gebruikt voor het vormgeven van de wenkbrauwen, maar kan ook worden toegepast op andere delen van het gezicht, zoals de bovenlip, wangen, voorhoofd en kin.

Hoe heet epileren met touw? ›

Ontharen met een touwtje, ook wel bekend als “threading” of “epileren met draad”, is een methode om ongewenst gezichtshaar te verwijderen. Het wordt vaak gebruikt voor het vormgeven van de wenkbrauwen, maar kan ook worden toegepast op andere delen van het gezicht, zoals de bovenlip, wangen, voorhoofd en kin.

Is threading pijnlijk? ›

We kunnen je alvast vertellen dat het over het algemeen niet pijnlijk is. De behandeling gebeurt heel vlot en duurt bovendien maar slechts enkele minuutjes. Daarom zal threading voor beginners best meevallen. Tijdens de behandeling beweegt de draad snel over je huid, waarbij ongewenst haar wordt verwijderd.

Hoe werkt epileren met draad? ›

Bij het epileren met draad wordt er gebruik gemaakt van dunne katoenen garen die in elkaar worden gedraaid en over de overtollige haren worden gerold. De haren blijven in de knoop vast zitten en worden mee getrokken vanuit het haarzakje.

Doet epileren met touw pijn? ›

De pijn die je voelt, is te vergelijken met het epileren van de wenkbrauwen en het harsen van de bovenlip. De eerste keer zal de huid even moeten wennen aan het uittrekken van de haartjes met een draadje.

Waarom epileren met touw? ›

De voordelen van epileren met touw:

Haartjes blijven langer weg en komen fijner terug. Strakkere vorm van de wenkbrauw. Hygiënisch omdat de huid niet telkens wordt aangeraakt. Niet schadelijk voor de huid.

Wat is beter harsen of met touw? ›

Is waxen of threading beter? Waxen is perfect voor mensen met supervolle wenkbrauwen en voor mensen die een lage pijngrens hebben. Het is ook nog eens erg snel. Threading is een goede keus als je een gevoelige huid hebt, peelings gebruikt of medicijnen die je huid gevoeliger maken.

Wat is de beste manier om je gezicht te ontharen? ›

Je kunt haargroei in het gezicht op zachte en gemakkelijke wijze verwijderen door het gebruik van IPL of door te epileren. Scheren raden we af. Het geeft misschien snel resultaat, maar de haartjes komen erg bot en scherp terug, waardoor er stoppels kunnen ontstaan.

Hoe vaak threading? ›

Omdat het ook de allerkleinste haartjes verwijdert, hoef je zelf niet meer met je pincet aan de slag tussen twee beurten in. Je bespaart jezelf dus ook nog tijd. Afhankelijk van de groeisnelheid van je wenkbrauwen blijf je wel 5 tot 6 weken haarvrij.

Welk draad voor threading? ›

Wenkbrauwen epileren met een touwtje doe je het liefst met draad van Organica. Organica is gemaakt van biologisch katoen en is een huidvriendelijke draad. Er worden geen schadelijke chemicaliën of stoffen gebruikt.

Wat niet doen na epileren? ›

Na het epileren verschijnen rode puntjes op de huid. Het is dus verstandig om je huid na het epileren eerst tot rust te laten komen. Vermijd te veel zonlicht en smeer je huid in met een ongeparfumeerde vochtinbrengende of verkoelende crème. Een epileerapparaat tast de huid niet aan.

Hoe vaak mag je epileren? ›

Als je een beginner bent, epileer dan één keer per week. Het zal steeds minder ongemakkelijk aanvoelen, waardoor je steeds tevredener zult zijn. Als je een pro bent, doe dan een stapje terug en epileer eens in de drie weken.

Hoe moet je Threaden? ›

Hoe werkt threading? De werkwijze van threading is eigenlijk vrij eenvoudig: twee draden worden in elkaar gedraaid en klemmen meerdere haartjes tegelijk vast. Door de vingers te bewegen ontstaat er een rol beweging, waardoor de haartjes uit de haarzakjes worden getrokken.

Is schaamhaar epileren slecht? ›

Waxen geeft een langdurig glad resultaat, maar is vaak pijnlijk en kan leiden tot brandwonden en lokale infectie. Epileren heeft ook een langdurig effect, maar kan erg pijnlijk zijn en leiden tot huidirritaties.

Kun je je schaamhaar epileren? ›

Voor een langdurig glad resultaat kun je je bikinilijn ontharen met IPL of epileren. Je bikinilijn scheren levert op een eenvoudige manier een snel resultaat. Lees hieronder meer over de verschillende methoden geschikt voor intieme ontharing.

Is epileren slecht voor je huid? ›

Epileren houdt in dat je de huid als het ware 'traumatiseert', enige irritatie, roodheid en zwelling zijn dus te verwachten. Af en toe kan dat echter ook leiden tot ingegroeide haren en infecties. Om dat te voorkomen steriliseer je best je pincet door ze met warm water en zeep te wassen.

Hoe werkt threading? ›

De werkwijze van threading is eigenlijk vrij eenvoudig: twee draden worden in elkaar gedraaid en klemmen meerdere haartjes tegelijk vast. Door de vingers te bewegen ontstaat er een rol beweging, waardoor de haartjes uit de haarzakjes worden getrokken. De exacte techniek varieert per schoonheidssalon.

Wat is het verschil tussen epileren en Depileren? ›

Onder depileren vallen werkwijzen waarbij alleen de haarschacht wordt verwijderd tot aan de oppervlakte van de huid, zoals bij scheren en het gebruik van ontharingscrème. Bij epileren wordt ook de haarwortel verwijderd, zoals bij harsen en epileren met pincet.

Is epileren hetzelfde als harsen? ›

Epilators kunnen echter slechts 0,5 mm lange haren verwijderen, terwijl harsen 2- tot 12 mm lange haren kan verwijderen. Daarom duurt het effect van epilators langer en duurt het langer voordat het haar tussen de sessies door weer aangroeit.

Wat is threading gezicht? ›

Bij het Threaden wordt een dunne (katoen of polyester) draad verdubbeld en vervolgens gedraaid in een schaar vorm. Het wordt vervolgens over ongewenste haaroppervlakken gerold waardoor het haar op follikelniveau uit de huid wordt verwijderd.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 6218

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.